Ikke kyniske nok

Onsdag kveld var det duket for håndballfest når Rema 1000, Sparebank 1 SMN, TrønderEnergi og Adresseavisen inviterte til storkampen Byåsen – Larvik.

Åpnet sterkt

Det var et heltent Byåsenlag som entret parketten forran et fullsatt Trondheim Spektrum. 4585 tilskuere løftet taket til himmels når Byåsenjentene ble presentert en etter en.

Byåsen banket inn to kjappe mål før Larvik reagerte. Larvik hentet seg inn, men kampen var jevn til å begynne med. Etter 10 spilte minutter var stillingen 5-5.

De neste 10 minuttene var Larvik hakke vassere og etter 20 spilte minutter var stillingen 9-11 i favør bortelaget. Byåsenjentene hang seg på og til pause var stillingen 10-13 til Larvik.

Kloke ord i hvilen

I pausen sa Valery Putans følgende til Byåsenjentene.

– Vi må fortsette og spille fornuftig i etablert angrep. Vi må ha mer tempo i spillet, sa Valery Putans

– Vi skulle fortsette å spille 5-1 i forsvar for å bryte deres bevegelser, var kommentaren når jentene hadde forlat garderoben.

De første 10 minuttene av 2. omgang var forrykende sett med Byåsens øyne. De scorte syv mål og 10 minutt ut i omgangen var stillingen 17-18. Derfra og ut var det Larvik som styrte spillet. Byåsen scorte kun 3 mål på 20 minutter og det var mye stang ut og bomskudd.

Til slutt viste tavlen 20-31 i favør bortelaget.

Savner kynismen

– Vi var altfor lite kyniske i dag. Det er helt utrolig at differansen ble så stor. Vi må bli mye mer kyniske i spillet vårt, uttalte Valery Putans rett etter kampen.

Også assistent trener Frode Bjerkan var skuffet.

– Vi har altfor mange tekniske feil i dag. De siste 20 minuttene av 2. omgang var rett og slett dårlige, sa han like etter kampslutt.

Camilla Herrem mottok prisen som banens beste spiller for Byåsen, mens Anja Edin ble kåret til Larviks beste.